Карлос Контрера от ВМРО във Фейсбук Хипермаркетът отвори врати - най-вероятно точно

...
Карлос Контрера от ВМРО във Фейсбук Хипермаркетът отвори врати - най-вероятно точно
Коментари Харесай

Контрера: Къде е сега Борис Бонев със Спаси София да протестират, че Халите станаха Кауфланд?!

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация във Фейсбук

 

Хипермаркетът отвори порти - най-вероятно тъкмо в мандата на Бонев и Терзиев е издадено и подписано въвеждането му в употреба. Не виждам обаче митинги от " Спаси София ", не виждам живи вериги, медийни изяви по тематиката. Пълно безмълвие.

 

 Казвам това, тъй като през август 2021г. Борис Бонев и " Спаси София " си направиха една гръмка пиар акция, в която се оповестиха срещу Халите да стават следващия хипермаркет. Припомням някои изявления на Бонев и спасителите на София:

" Каним всички софиянци на митинг тази сряда от 18:30 ч. пред Халите, с цел да заявим изрично, че не желаеме Халите да бъдат напълно изменени както във връзка с интериора, по този начин и що се касае до функционалностите на закрит пазар ".

„ Смятаме, че Централните хали могат да бъдат доста повече от елементарен супермаркет, каквито към този момент има няколко в непосредствена непосредственост. В изгода на икономическото и туристическо развиване на квартала и цяла София ще бъде да се резервира функционалността на постройката като място с голям брой дребни търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната стопанска система, които оферират забавни и разнородни артикули и услуги. Сградата е неповторима даденост и тя би трябвало да бъде мотор за развиване в сърцето на града ”

„ За нас е недопустимо вложителят тихомълком и без публично разискване и обществено показване на плана да се пробва да прокара такава смяна. Сградата е частна, само че е монумент на културата от национално значение и по тази причина притежателят ѝ има дълг пред обществото да я резервира и реставрира, а не да я трансформира в неопределен обект ” и така нататък

Това са говорили от " Спаси София " през 2021г. по тематиката с Халите. Сега внезапно, когато в последна сметка Халите станаха хипермаркет - мълчат. Нещо повече - това се случва в техния мандат с техните подписи и безмълвно утвърждение. Защо?

Промениха ли си Борис Бонев и " Спаси София " позицията, че Халите би трябвало да бъдат " постройката като място с голям брой дребни търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната стопанска система, които оферират забавни и разнородни артикули и услуги. ", изтъквам самия Бонев.

Кой, по какъв начин и по кое време натисна Бонев и компания да замълчи по този случай, за който така мощно пищяха през 2021г.?! На какво съображение и на каква цена е това безмълвие?

Парадокс - тъкмо в ръководството на София от " Спаси София " се случва това, което отричаха! Защо? Ще се осмелят ли спасителите да излязат и да обяснят? Медиите ще попитат ли по какъв начин и за какво Бонев и " Спаси София " си смениха радикално позицията за Халите? Много забавно, доста.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР